Τα κρασιά μας

Σαββατιανό Ροδίτης

Υποκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Ιδιαίτερα ζωντανό για κρασί που βασίζεται στο Σαββατιανό.

Πολύ εκφραστική μύτη με έντονα αρώματα αχλαδιού, βρεγμένου μαλλιού, γιασεμιού και άχυρου. Το Σαββατιανό κυριαρχεί αρωματικά.

Το στόμα διαθέτει μέσο βάρος και καλό όγκο και κρεμώδη γεύση. Προφανώς το Σαββατιανό είναι και γευστικός πρωταγωνιστής, όμως υπάρχει καλή οξύτητα αλλά και μια υφάλμυρη αίσθηση που προσδίδουν ζωντάνια. Η επίγευση θυμίζει φλούδα γκρέιπφρουτ, ωστόσο το flavor δεν είναι ιδιαίτερα έντονο και επίμονο.

Ιδιαίτερα ικανό στο τραπέζι, εγγυάται αρμονίες πλάι σε όπως αμπελοντολμάδες και αγγινάρες αλά πολίτα, ριζότο λαχανικών, παχιά ψάρια όπως η σφυρίδα και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.

Ήλεκτρος

Χρυσοκίτρινο χρώμα.

Ιδιαίτερη μύτη μέτριας έντασης και συμπύκνωσης, η οποία θέλει χρόνο στο ποτήρι ή μετάγγιση. Από την μία μεριά προσφέρει φρεσκάδα ρόγας σταφυλιού ενώ από την άλλη αρώματα βυνοποιημένου κριθαριού (malt). Με την ώρα αποκαλύπτονται βαριές ανθικές νότες μαραμένου γιασεμιού αλλά και ξερά κίτρινα φρούτα.

Το σώμα διαθέτει μέσο βάρος αλλά και εξαιρετική οξύτητα που διασφαλίζει ζωντάνια. Επίσης στα συν οι εξαιρετικές τανίνες που σε καμία περίπτωση δεν ενοχλούν όπως σε πολλά κρασιά του είδους. Ίσως το πιο μακρύ και πυκνό κρασί της γκάμας.

Θα ταιριάξει με δυνατά, γευστικά “ώριμα” πιάτα όπως ριζότο με μανιτάρια, χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, λευκά κρέατα με ξηρούς καρπούς, αλλά και με λιπαρά πιάτα όπως παϊδάκια ή αρνάκι στη γάστρα

Grenache Rouge

Όμορφο λαμπερό ροζέ χρώμα.

Αν και μέτρια σε ένταση η μύτη, προτάσσοντας το άγουρο φρούτο και ιδιαίτερα το φραγκοστάφυλο.

Το στόμα διαθέτει μέτριο σώμα, εβρισκόμενο στην μέση του φάσματος των ροζέ.

Αναζητήστε γευστικές αρμονίες πλάι σε παστουρμαδοπιτάκια, χωριάτικη σαλάτα, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι αλλά και μια κόκκινη γαριδομακαρονάδα.

Μικρόρωγο

Υποκίτρινο με πράσινες ανταύγειες στο ποτήρι.
Αν και δεν είναι τόσο εκφραστικό όσο κανείς υποθέτει με βάση την ποικιλιακή σύνθεση προσφέρει υπέροχα αρώματα μάνγκο και φρούτων του πάθους.

Το Μικρόρωγο μπορεί να είναι ελαφρύ, ωστόσο εντυπωσιάζει με το εκρηκτικό, τροπικό flavor. Πεντακάθαρο και γεμάτο σκέρτσο βάζει και ελάχιστες τριανταφυλλένιες νότες πλάι στα αρώματα της μύτης.

Ο τροπικός του χαρακτήρας θα το φέρει με αξιώσεις πλάι σε σεβίτσε γαρίδας, μπαρμπούνια και κολοκυθάκια τηγανιτά, τυροπιτάκια, σαλάτες και σπαράγγια λαδολέμονο.